Spavanje utiče na skoro svaki aspekt našeg života. Od osećaja razdražljivosti do povezanosti sa rakom, srčanim oboljenjima i lošim mentalnim zdravljem.

Ali da li ste znali da vaše navike spavanja igraju važnu ulogu u uspehu vaših veza?

Od ratova u krevetu do odlaska u krevet u različito vreme, postoji niz loših ponašanja pred spavanje koja mogu značiti da ste na putu ka raskidu.

Ovo je pet loših ponašanja pred spavanje koja mogu da dovedu vaš ljubavni život u opasnost.

Leđa o leđa

Zaspati leđa uz leđa siguran je znak da bi vaša veza mogla biti na ivici pucanja, jer se parovi mogu osećati nepovezano.

Zato se potrudite da provedete neko vreme zajedno kada legnete u krevet, okrenuti jedno prema drugom, ne gledajući u telefone.

Temperatura u spavaćoj sobi

Takođe, istraživanja su pokazala da je sobna temperatura problem oko kojeg se svađa jedna trećina parova. Budite saosećajni sa potrebama vašeg partnera i potražite rešenje koje vas oboje čini srećnim, kao što je poseban jorgan ili otvaranje prozora na jednoj strani sobe.

Borba za pokrivač

Sledeća bitka u spavaćoj sobi je oko toga ko će preuzeti kontrolu nad pokrivačima. Ako ste vi ili vaš partner jorgandžije, onda je vreme da nabavite veći jedan ili dva odvojena.

Jaz u krevetu

Ako postoji veliki jaz između vas i vašeg partnera, onda biste mogli da rizikujete i da se osećate emocionalno nepovezano.

Sve dok ste otvoreni sa svojim partnerom da ovako volite da spavate, to ne bi trebalo da ima previše efekta. Nekim ljudima jednostavno treba prostor da se isključe i odu u svoj svet da bi se dobro naspavali.

Različita vremena odlaska u krevet

Odlazak u krevet u različito vreme takođe može imati trajan uticaj na vašu vezu. Na ovaj način neki parovi mogu da dožive usamljenost, a da ne govorimo o osećaju iritacije ako ih probudi neko ulazak u krevet usred noći.

Međutim, može biti dobro rešenje za one koji imaju problema da spavaju sa nekim pored sebe ili za partnera koji hrče.


Back To Top