Na međunarodnom aerodromu Kansai u Japanu, kao da postoji neka čarobna, tajna formula uspeha koja čuva sve putničke kofere netaknute! Tokom 30 godina neprekidnog rada, ovaj aerodrom nije izgubio nijedan jedini kofer, a sada je dobio prestižnu Svetsku nagradu Skitrak za najbolji aerodrom u svetu u kategoriji isporuke prtljaga za 2024. godinu.

U saopštenju se ističe da je ovo postignuće rezultat stalnih napora i pažljivog rada svih zaposlenih, uključujući avio-kompanije i kompanije za rukovanje prtljagom. Ovaj aerodrom počeo je sa radom 1994. godine i svake godine ugosti između 20 i 30 miliona putnika.

Nagrada Skitrak se dodeljuje na osnovu vremena čekanja pre preuzimanja prtljaga, efikasnosti isporuke prtljaga i reakcije na izgubljeni prtljag. Aerodrom Kansai je impresivno preuzeo oko 10 miliona komada prtljaga, a tajna njihovog uspeha leži u složenom radu na proveri prtljaga. Dva ili tri službenika su posebno zadužena za procenu vrste i broja torbi za svaki avion, kao i za prikupljanje informacija o tranzitu putnika.


Back To Top