Kućni poslovi su nešto poput tajnih treninga! Dok vi lepo brišete podove, peglate veš i organizujete kućne obaveze, vaše telo sagoreva salo i stotine kalorija, a vi možda ni ne shvatate koliko ste zapravo aktivni.

Evo kako obavljanje kućnih poslova može biti korisno za vašu kondiciju:

1. Čišćenje podova: Brisanje podova ne samo da čini vaš dom blistavim, već i sagoreva mnogo kalorija. Sa samo 138 minuta brisanja podova nedeljno, možete sagoreti do 405 kalorija, što je ekvivalentno intenzivnom treningu čučnjeva.

2. Usisavanje: Usisavanje je još jedan odličan način da sagorite kalorije. Sa 132 minuta usisavanja nedeljno, možete sagoreti 387 kalorija. Plus, to će ojačati mišiće vaših ruku i ramena.

3. Podizanje teških stvari: Dizanje torbi iz automobila je još jedna korisna aktivnost koja će vas održati u formi. Ova aktivnost može lepo sagoreti više od 300 kalorija nedeljno.

4. Premestanje nameštaja: Bilo da premeštate nameštaj ili organizujete stvari po kući, ova aktivnost može biti iznenađujuće efikasna u sagorevanju kalorija. Procenjuje se da ćete trčeći gore-dole po stepenicama ili pomerajući stvari možete sagoreti salo i čak 240 kalorija dnevno.

5. Praćenje rublja: Praćenje, peglanje i slaganje rublja može biti naporan posao, ali takođe može biti i sjajan trening. Ove aktivnosti zajedno mogu sagoreti više od 700 kalorija nedeljno.

Tako da sledeći put kada se suočite sa kućnim poslovima, znajte da nije samo vaš dom ono što dobija korist – i vaše telo ima mnogo koristi od toga!

Spojite lepo i korisno i istopite salo!


Back To Top