Ovaj zadatak iz matematike je zabavan izazov sa kojim ste se verovatno već susreli. Zaista, veoma je popularan i omogućava svima da se zabave dok poboljšavaju svoje matematičke veštine.

Ovaj zadatak je namenjen svima, i deci i odraslima, pa čak i genijalcima koji će se za kratko vreme snaći.

Omogućava vam da ojačate svoje temelje u matematici i mentalnoj aritmetici. Sastoji se od nekoliko tipova operacija, od sabiranja do deljenja, uključujući proračune u zagradama.

Rešavanjem ovog zadatka možete da procenite nivo matematičke veštine, identifikujete svoje prednosti i slabosti i radite na oblastima u kojima imate poteškoća.

Kako doći do rezultata?

Pre nego što se upustite u ovaj izazov, želimo da vas podsetimo da se ovaj test radi iz zabave. Nema potrebe da se nervirate dok rešavate ovo. Da biste rešili ovaj izazov, morate pre svega znati sve ove osnove matematike.

U ovoj igri, sabiranje i deljenje su istaknuti. Ali budite oprezni, operacija u zagradi ima veliko značenje.

Da biste rešili ovaj matematički izazov, važno je razumeti mesto svakog broja i svakog znaka. Analizirajte uputstva i zahtev na logičan i promišljen način koristeći osnovne operacije. Imate 60 sekundi da ga završite, ova slagalica je posebno laka.

Rešenje

Da li ste došli do rezultata 288? Čestitamo! Savršeno ste savladali svoje osnove. U ovakvoj operaciji potrebno je, dakle, pomnožiti rezultat operacije u zagradi sa brojem pored.


Back To Top