Iako smo možda svesni važnosti higijene, često zaboravljamo na neke svakodnevne predmete koji su pravo leglo za bakterije i nečistoće.

Evo četiri stvari koje često preskačemo, a trebalo bi da obratimo pažnju više na njih:

1. Jastuci: Dok redovno menjamo jastučnice, često zanemarujemo sam jastuk. Grinje, bakterije i ostale nečistoće vole da se sklone upravo tamo. Redovnim pranjem jastuka u veš mašini s dodatkom dezinfekcionih sredstava održavaćemo čistoću spavaće sobe i smanjiti alergene.

2. Ključevi: Ključevi su stalno u dodiru s našim rukama, ali retko kada ih čistimo. Upotreba antibakterijskih sredstava za dezinfekciju ili maramica može smanjiti rizik od prenosa bakterija i virusa.

3. Posuda za vodu u aparatu za kafu: Ova posuda može postati idealno mesto za razvoj bakterija i buđi. Redovno ispiranje toplom vodom i sirćetom, kao i povremeno dublje čišćenje rastvorom za dezinfekciju, ključno je za očuvanje kvaliteta kafe i sprečavanje zdravstvenih problema.

4. Ručna torba: Često zaboravljamo da očistimo ručne torbe, iako su u stalnom dodiru s prljavim površinama, poput javnog prevoza. Većina torbi se može očistiti spolja vlažnom krpom ili maramicama za dezinfekciju, dok se neke mogu prati u mašini za veš ili ručno uz blagi deterdžent.


Back To Top