Na društvenim mrežama se postavilo ovo pitanje i u odgovorima se pojavilo nekoliko teorija. Ženske gaćice veoma često imaju malu mašnu s vrpcom pričvršćenu napred, a odgovor zašto je to tako je iznenadio mnoge.

– Što se tiče korena tradicije, ona potiče iz dana pre nego što smo znali za lastiš, kada se donji veš trebalo držati na mestu malom trakom provučenom kroz čipku s ušicama na vrhu. Mala mašna je mesto gde bi se vezala ta traka, naravno ispred je bilo najpogodnije. Dakle, njeno je značenje toliko daleko od ukrasa i ta mala mašnica služila je vitalnoj funkciji da donji veš drži čvrsto na mestu – bio je jedan od odgovora.

Jedan od zanimljivih odgovora je i to što su se žene pre ustajale jako rano,  pre izlaska sunca i oblačile su se u mraku ili uz sveću. Mašnice su im olakšavale oblačenje jer su zahvaljujući njoj znale koja je strana prednja, koja zadnja.

Danas više takvi problemi ne postoje, ovaj dizajn zadržao se zbog tradicije. A nekim ženama se mašnica danas nimalo ne sviđa i redovno je otkinu, piše Daily Star.


Back To Top